طريقة حمص الشام ,الحلبسه,



مقادير 
2/1 كيلو حمص منقوع
25 جم ثوم مهروس =1 معلقه كبيره 
4/1 كيلو طماطم مبشوره
50 جم بصل مبشورة=1 بصله
لتر ونصف ماء مغلى= 7 كوب ونصف
10 جم ملح=نصف معلقه كبيره
10 جم كمون=نصف معلقه كبيره
10 جم شطه=نصف معلقه كبيره
25 مل عصيرليمون =1معلقه كبيره
طريقه تحضيرالوصفه

فى بوله فيها ماء ننقع الحمص لمدة 12 ساعه ونصفى
-فى اناء على النار نضيف ماء مغلى ونضيف ثوم وبصل وطماطم مبشورة ويغلى ونضيف الحمص ونسيبه على النار لمدة ساعه 3
-ولمه يستوى نتبله ملح وكمون وشطه وعصير ليمون وياخد غلاوة ونرفعها من على النار 
فى كاسات التقديم نصب الحمص
ويقدم وبالف هنا وشفا